D-dagen!

Mandag var den store dagen! Presist klokken 13:30, etter gjentatte tester, ble ballongen sluppet opp!
DSC_0023

DSC_0027

Allerede etter fem minutter fikk vi den første SMS-en, så ting så lovende ut allerede på det tidspunktet! Ved hjelp av koordinatene, fulgte vi ballongen litt under én time rundt Kongsberg, før vi kom til Svene, hvor vi snudde og kjørte tilbake til skolen. Ballongen hadde da retning mot og over Jondalen. Omtrent 15:30, et kvarter før vi fikk de siste GPS-variablene, skjønte vi at Vikersund og Modum var vårt neste stopp. Dette stemte godt med den forutsagte ruten, som dere ser til venstre, og den virkelige ruten ballongen hadde, til høyre:

predict-true

Til tross for mørket som kom fort, ble det enighet i gruppen om å ta en tur, slik at vi vet litt mer om terrenget til dagen etter. Etter en god matbit på Subway, satt vi oss inn i golfen til Sondre, som kjørte oss trygt frem til en skog noen få kilometer forbi Vikersund. Vi gikk til den lokasjonen som vi fikk i den siste SMS-en, men på grunn av mørket og skogens tetthet var det umulig å se.

Vi møttes klokken 9 i Hokksund dagen etter. Kledd for skog og fjell, var det klart for Mann mot natur! Kvelden før hadde vi regnet nærmere på hvor ballongen kunne ha landet, og dette viste seg å være avgjørende. For halvannen time senere etter ankomst fant vi ballongen, ca. 500m fra den “opprinnelige” lokasjonen.

Alt av utstyret overlevde, til og med ballongen! Gleden var stor, og det var god stemning i bilen hjemover. Når vi kom hjem, koblet vi opp alt for å se om dataen var lagret på SD-kortet. Alt gikk som det skulle, all dataen var lagret, og alle bildene var på plass!

Alle resultatene finnes også på hjemmesiden vår.

Nå gjenstår det bare å finpusse presentasjonen til torsdag!

For de som er interesserte, ligger Arduino-koden her.

Leave a Reply