Værballong 2013 – Hva vi har fått til!

Arbeidet med prosjektet går fremover. I det tidlige stadiet startet vi med å få installert OS på Raspberry Pi’en. Det var greit å få til, men vi slet veldig med tastatur og mus som ikke klarte å få nok strøm. Løsningen på dette var å bruke en simpel mus og et simpelt tastatur fra skolen og UBS-porter som har ekstra strøm på skjermen.

Videre har vi koblet opp Raspberry Pi kamera og fått det til å filme med en passende kvalitet og fått USB-kameraet til å ta bilde med et gitt intervall. I tillegg til dette har vi fått koblet opp Arduinoen til Raspberry Pi’en og har klart å overføre kode å fått det til å kjøre!

Videre trenger vi å få utdelt noen sensorer for forskjellige målinger, tror Olaf har bestilt disse. Vi må også få tak i noen kabler som gjør at vi kan koble til GPS-modulen. Vi bør snart også tenke på å får koblet til en GSM-sender og hvordan vi skal løse dette.

2013-10-02 13.45.32

One thought on “Værballong 2013 – Hva vi har fått til!

 1. Hei

  Bra jobba.
  Jeg har en gsm usb stick liggende på kontoret, som virker med Raspberry Pi.
  Den sensoren som dere ønsket, den som måler masse ting er også på kontoret, ferdig til bruk.

  Her dere tenkt på fysisk utforming av enheten? Isolasjon og slikt.
  Olaf

Leave a Reply