Nytt år – nye muligheter!

Inspirert av fjorårets gruppe, er utfordringen vår er å sende opp en heliumballong som vil være i stand til å måle blant annet temperatur og lufttrykk. Denne infoen vil kunne hentes ut i grafisk form. Vi vil også inkludere en GPS som informerer om hvor ballongen befinner seg til diverse sider (koordinater). Det vil samt være mulighet til filming og bilder. Planen er også å ha en fallskjerm som vil bringe ballongen ned igjen.

I startfasen diskuterte vi hvordan vi kunne bygge videre på et prosjekt som delvis mislyktes i fjor, hva vi skulle legge til og hva vi skulle gjøre enda bedre. Alle på gruppen hadde store ambisjoner! Hvilke komponenter det hadde vært best å bruke og hva slags utstyr vi trengte ble også tatt opp.

Allerede i dette stadiet møtte vi på utfordringer. Ballongen vi hadde tilgjengelig blir utifra våre utregninger for liten med tanke på hvor høyt opp den var tiltenkt og hvor stor nyttelast den skulle ha. Vi jobbet også med å teste og få koblet opp sensorer, og koble til GSM-nettet, så her ser ting bra ut. Vi bør snart også tenke på å få koblet til en Raspberry Pi og hvilken løsning vi burde velge med tanke på kamera.

Ballongen skal opp i år!

One thought on “Nytt år – nye muligheter!

Leave a Reply