Godteridispenser Uke 46 (Gruppe 2H17)

Hei, her kommer en liten oppdatering på hva vi har gjort til nå.

Mekanisk:

Vi har printet ut første versjon av de viktigste mekaniske delene som skal 3D-printes. Dette har gitt oss muligheten til å sette sammen delene og teste sammen med det elektriske. Under testing kom det frem at noen av målene ikke stemmer helt, feks hullbildet til motorfestet og hullet til akslingen på impelleren. Dette fikser vi enkelt ved å bore opp hullene/lage nye hull, eller retter det opp i 3D-modellen slik at neste print blir bra.

Videre blir 3D tegningene oppdatert og alle delene printet ut.

Elektrisk:

På den elektriske delen har vi testet ut alle sensorene som skal brukes. Det viste seg at avstandsensoren som vi skal bruke til å måle mengden som er igjen i hver beholder ikke er lineær noe som kompliserer utregningene. Vi fant ut at det er best å lage en funksjon som er tilnærmet lik kurven til sensorene. Dette krevde en del prøving og feiling, men ved hjelp av matlab kom vi frem til en funksjon som er bra nok for formålet.

avstand i cm = 489 * e((10 – x) /  (8.1 + 0.4x ))

For steppermotorene har vi laget et program som mater en porsjon av gangen. Ettersom at steppermotorene er delt inn i 200 steps per runde, går det ikke opp med den impelleren vi har i dag som er delt i seks. Dermed blir posisjon forskjøvet med to steps hver runde. Dette kan løses ved å legge til to steps hver runde, men vi valgte å endre designet på impelleren slik at den er delt i fem da vi uansett skulle printe nye.

Dermed har vi kontroll på hvordan komponentene skal styres og arduinoprogrammet begynner å ta form. For å ferdigstille programmet er det mest effektivt at det mekaniske er på plass, slik at de elektriske komponentene kan festes og programmet testkjøres.

Data:

Har fått ansiktsgjenkjenningskoden til å fungere! Da vi skulle legge koden over på rasberry pi kom det frem at den trenger en egen programvare som må lastes ned for å være kompatibel. Etter forsøk med rasberry pi 2 endte vi med å måtte bruke pi 3 for å få det til å fungere. Denne er nå festet direkte på skjermen som er plassert på tilegnet stativ.

GUI – Vi har valgt Tkinter , som er et standard bibliotek for Python  for å få laget vår GUI. Det er ikke det eneste GUI -biblioteket for Python , men det er det mest populære, og virker helt ok for hva vi skal bruke det til(i forhold til design).

Videre jobber vi også med med en “smart fordeling” som skal foreslå godteri for kunden basert på kundens preferanser og tilfredshet av tidligere kjøp(i samarbeid med en database) .

Leave a Reply