Monthly Archives: September 2015

Uke 40

Vi venter fortsatt på de siste delene til bilen, men vi har fått jobbet en del med bildegjenkjenningsprogrammet og har fått kameraet til å fungere på raspberry pien. Det har også blitt laget en plan for hva som skal gjøres etter at delene blir levert, samtidig som vi også har gjort forarbeid til hvordan styringen skal programmeres og fungere. Det blir mer fremgang etter at vi får delene, slik at vi kan tenke mer på hvordan komponentene må plasseres / ordnes i forhold til hverandre.

Firewater – Uke 40

Denne uken er vi godt i gang med programmeringen av selve koden. Vi har jobbet en del med koden til både drikmikseren og til roboten. Da disse skal kommunisere via radiosignaler, valgte vi å bytte bort Arduino Duen til en Nano i stedet,  da vi fant ut at det gjør jobben mindre komplisert.

Vi har i dag brukt en del tid på å sende/motta posisjonssignaler  mellom drikmikseren og roboten. Vi kom et stykke på vei, men har også hatt litt småproblemer. Roboten mottar og tolker rett signalene hvis den må rygge for å nå kommandert posisjon, men vi litt problemer med når den skal kjøre fremover.  Dette kommer vi til å jobbe mer med fortløpende, og håper det bare er en liten detalj i koden.

Ellers har vi jobbet en del med bluetoothkommunikasjon mellom app og telefon, uten store resultater. Etter en del tukling med dette, gjorde vi heller appen kompatibel med wi-fi. I tillegg har vi  lagde en 3D modell av konstruksjonen, så vi kan starte med bygging så fort vi har mulighet.

 

 

Ny dronedonor

Vi startet dagen med ICEBOX FLIGHT TEST. Vi samla elektronikken vår i en isboks, og monterte motor foran og bak for å teste høydesensor og koden for løft. Testen fungerte tilfredstillende, frem til motorene begynte å smelte plasten rundt og isboksen.

https://youtu.be/AzfqKK4Gbgs

Vi fant en liten feil i matten, så vi gav 5V til motorer som egentlig bare tåler 3.7V. Løsningen ble noen nye motor. Og den beste måten å få tak i nye motorer, var en liten tur til Hobbymann i Drammen og en splitter ny SKYWALKER hexacopter. Da har vi seks motorer, ekstra propeller, batteri og en rekke andre deler vi har bruk for.

https://www.youtube.com/watch?v=amVXZ5Y9hQI

De nye motorene tåler mer strøm og flytter mer luft enn de vi hadde, og passer mye bedre til prosjektet. Samtidig får vi et lett 7.4V batteri på 1600mAh som egner seg for flyving.

Høydemåleren med kontrolleren virker, og frontsensoren er montert på en servo så vi kan bruke en sensor til å måle 180 grader rundt fronten til drona. Neste gang begynner vi monteringa med den nye drona.

TMDT – Wobbly Wheels. Uke 40

Hei bloggis

No har vi fått kontakt med gyroen, og vi får lest ut vinkelakselerasjonen. Litt igjen før vi har gyroen helt oppe å går. Her er det en del støy som lager litt ekstra utfordringer for oss.

Vi har plassert de delene vi kan på motorsykkelen, men vi venter fremdels på diverse deler som er bestilt. Dette trenger vi for å montere ferdig motorsykkelen.

Ellers har vi laget litt dokumentasjon, som koblingstegning og arrangementstegning.

TMDT

 

 

Shotbot. Oppdatering uke 39 – 22.09.2015

Hei igjen!

Denne uken har vi for alvor begynt å arbeide med prosjektet. Vi har forsket på hvordan vi skal kommunisere med bilen over bluetooth,  hvordan vi skal lage en app til å styre bilen og hvordan bilen og “shottemodulen” skal kobles og programmeres.

IMG_0305 IMG_0307

Vi har jobbet ganske jevnt og trutt til nå i prosjektet, men må nok muligens få opp tempoet noe, de neste ukene/månedene. Men det er alltid vanskelig å virkelig få fremgang og fortgang i ett prosjekt før du har basisen på plass. Og dette gjelder også for vår “Shotbot”. Når vi får kontroll på hvordan alt fungerer og får bilen bygd, rent fysisk, blir det nok andre boller! 🙂

Ideen og prosjektet vårt er spennende og utfordrende, så vi er fornøyde med valg av oppgave.

Hilsen ShotBot.

“Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!” – Audrey Hepburn

TMDT – Wobbly Wheels. Uke 39

IMG_3494_2

 

Idag har vi fått montert fremdriftsmotoren på sykkelen og fått justert litt på utvekslingen på tannhjulene. Motoren blir nå forsynt av en stor batteripakke(11,1 V), men venter på deler til en mindre batteripakke(fremdeles 11,1 V)IMG_3495

Brukt litt tid gyro koding idag. Dette blir forsket mer på til neste gang.

 

Firewater – Uke 39

I dag hadde vi litt problemer fordi vi fremdeles venter på utstyr, samt litt sykdom og forsoving i gruppa. Kom litt senere igang, men fikk gjort en del nyttig likevel. Vi har nesten ferdigstilt designet og programmering av appen.  Deler av dagen i dag ble brukt til  oppstart av bloggen og til testing av bluetooth-kommunikasjon mellom arduinoen og appen. Etter en del testing og litt støyproblemer fikk vi dette til å virke, og appen kan nå sende kommmandoer til arduinoen:)

Nedenfor er det 3 bilder fra det foreløpige designet av appen og programmeringskoden:

App1 App2 kode

RoomFinder – Oppdatering uke 39

Video av: Motortest

Vi har brukt de første ukene på å legge grunnlaget for resten av prosjektet. Denne uken har vi fokusert på dokumentasjon. Ved å bruke tid på dokumentasjon tidlig, håper vi å unngå og løse mange av utfordringene før vi har kommet for langt i designprosessen. Vi følger et Gantt-diagram, for å få god oversikt over tida vi har til rådighet.

Vi gjorde også en oppdagelse i dag. Det viste seg at Arduinoen ikke gå nok strøm til å trekke motorene våre. For å komme utenom dette problemet, treger vi to motorkontrollere. To mindre motorkontrollere er nå i bestilling, siden de vi har tilgang på nå er litt store og tunge.

Vi har også måtte trå til med litt lodding, og programmering av kontrolleren er i gang, noe vi har valgt å bruke Java til. Vi driver også med litt testing denne uken, for å finne ut hvordan vi kan kontrollere motorene ved hjelp av den nevnte motorkontrolleren.

 

“Watering the Flowers” First Update Hype!

Vi kaller oss selv for gruppe 1E4D da vi er 1 elektro og 4 data som jobber med denne oppgaven. Det vi har valgt å jobbe med er en bil som skal bruke forskjellige sensorer og bildegjenkjenning for å vanne planter. Dette beistet kaller vi “Watering the Flowers”, eller “WtF” for kort.

De første par ukene hvor vi jobbet med oppgaven i timen, jobbet vi mest med lego. Vi hadde først og fremst planer om å lage en legobil som kunne endre vinkelen på hjulene som da medførte at bilen kunne snu på stedet. Dette viste seg å bli litt vanskelig å utføre, det ble lagd forskjellige design, men ingen av disse ble optimal å bruke.

Bilde 3
Hjuldesign
Bilde 2
Hjuldesign
Bilde 1
Testing av hjul

Det ble konstantert at jobbingen med lego tok overhånd i oppgaven, så vi bestemte oss for å jobbe med en eksisterende bil. Det viste seg at den nye bilen kunne også snu på stedet og det ble en positiv utvikling i prosjektet. Denne bilen kunne også ha mer vekt enn det en eventuelt legobil kunne ha. Bilen må kunne holde på en viss mengde vekt, siden vi må ha en vanntank på bilen slik at den kan vanne plantene.


Dagen i dag har gått med å teste diverse sensorer som skal brukes i prosjektet. Vi begynte så klart med å kortslutte en av Arduinoene når vi skulle teste avstands sensoren. Det ble en quickfix med å skaffe en ny Arduino. Avstandsmåleren funket helt fint.

Vi har også testet bilen. Det viser seg at det var veldig framkommelig å endre fart og andre ting da vi endelig hadde koblet blien riktig.

WtF Gif
Bilen som kjører (Trykk for GIF)

Videre har vi også testet fuktighetssensoren. Først målte den bare to verdier, i noe som leder strøm og i noe som ikke leder strøm. Dette er en utfordring som vi må finne den mest optimale løsningen på. Da eventuelt skaffe et anderledes målingsapparat eller finne en måte å kalibrere sensoren på.

Per nå mangler vi fortsatt en mekanisme til å putte fuktighetssensoren ned i en potte for å måle fuktigheten, en pumpe for å vanne plantene og bildegjenskjennings software.

More updates to come!

 

Firewater – oppdatering uke 38

Denne uken gikk med til videre planlegging, vi hadde planlagt å starte selve byggingen av konstruksjonen, men manglet en del utstyr, så dette ble ikke mulig. Vi videreutviklet designet litt, og bestemte oss endelig for at vi skal bruke roboten(bil), som automatisk kjører frem og tilbake mellom de ulike flaskene  med glasset som drinken skal blandes i. Dette medfører at vi skal, i tillegg til en Arduino Due, bruke en Arduino Nano på roboten. Kommunikasjonen mellom roboten og selve drinkmikseren skal være basert på en radio transiver(NRF905).

Ellers har vi startet designet av de elektriske kretsene og simulert i MultiSim med testing av ulike komponenter. Det hjelper oss til eksakt å bestemme kretsdesignet og konkrete komponenter som f. eks type transistorer osv.

Vi utviklet også en oversikt i form av et blokkdiagram over systemet vårt og de ulike komponentene og et sekvensdiagram som beskriver signalflyten i systemet vårt. Det gir et mer helhetlig bildet av systemet.

Systemoversikt – blokkdiagram:

Systemoversikt - blokkdiagram

 

 

Sekvensdiagram :

Sekvensdiagram