Monthly Archives: October 2013

Værballong 2013 – Hva vi har fått til!

Arbeidet med prosjektet går fremover. I det tidlige stadiet startet vi med å få installert OS på Raspberry Pi’en. Det var greit å få til, men vi slet veldig med tastatur og mus som ikke klarte å få nok strøm. Løsningen på dette var å bruke en simpel mus og et simpelt tastatur fra skolen og UBS-porter som har ekstra strøm på skjermen.

Videre har vi koblet opp Raspberry Pi kamera og fått det til å filme med en passende kvalitet og fått USB-kameraet til å ta bilde med et gitt intervall. I tillegg til dette har vi fått koblet opp Arduinoen til Raspberry Pi’en og har klart å overføre kode å fått det til å kjøre!

Videre trenger vi å få utdelt noen sensorer for forskjellige målinger, tror Olaf har bestilt disse. Vi må også få tak i noen kabler som gjør at vi kan koble til GPS-modulen. Vi bør snart også tenke på å får koblet til en GSM-sender og hvordan vi skal løse dette.

2013-10-02 13.45.32

Moon Buggy uke 41

Uke 41

Starta å se på sensorer og wifi til raspberry piene.  Testa kjapt at sensorene fungerte og fikk satt opp et system med photosensitiv sensor som skrur på lys automatisk når det blir mørkt.

Fikk til å koble til trådløst nettverk med wifi enheten, men fant ut at den ikke kan sette opp hotspot selv.

Testa å streame video via kamera over nettverket mellom to raspbery pi’s.

DSC_0574