Category Archives: WelcomeHome

Welcome home

Hei bloggen!

Nå nærmer det seg slutten av prosjektet, og vil i dette blogginnlegget legge frem kretser og koder som er brukt i prosjektet.

 

bilde av kretstegning

På bildet ser vi hvordan produktet er koblet opp. vi mangler enn så lenge, bluetooth men den kommer i det ferdig produktet, hvis alt går etter planen.

kretstegningscreen-shot-2016-12-08-at-00-35-23

Prototype dør.

prototype-dor

Bilde av døren vi har tenkt å demonstrere Smart locken våres på.

Koden til applikasjonen:

application-1

Vi tenkte å lage en bluetooth applikasjon til å styre systemet, som sagt tidligere.

Vi bestemte oss for å bruke en plug-in (Xamarin) til Visual Studio 2015 som lar oss programmere cross-platform til forskjellige OS, men med utgangspunktet i android.
Android er i utgangspunktet java basert, men xamarin er et interface mellom androids java, og C#.

Det eneste problemet vi har støtt på, er at det er veldig lite dokumentasjon på bluetooth i xamarin. Derfor har vi brukt mange timer, og er fortsatt ikke helt i mål, men det nærmer seg.

Hei bloggen!

 

Vi har testet to forskjellige batteripakker til boksen vi viste i forrige bloggpost. Den ene er på 9V og den andre har 4 AA batterier på 1.5V. Vi velger å bruke batteriet på 9V, med hensyn på plassen i boksen. De 4 AA batteriene vil ha noe lengre levetid, men vil ta mye mer plass, noe som er viktig for systemet.

batteripakker-min

Vi har også testet hvilken motor vi skal bruke. Det stod mellom en servo motor og en step motor. Step motoren jobber på en spenning fra minimum 6 V og max 12 V, dette er ganske mye sammenlignet med step motoren som jobber på en spenning på 4.8 V. I det lange løp vil dette har mye og si. og med tanke på batteripakken vi kom frem til og plassen vi har i boksen kommer vi til å gå for servomotoren. Den er også mye letter som vi kan se fra databladet under.

step-motor-min   micro-servo

Vi har nå testet hvilken sensor vi skal benytte i “banke” funksjonen til systemet. Det ble en piezo sensor. Vi kan sammenligne denne sensoren med en høyttaler. En høyttaler får signaler og begynner så og vibrere, fra denne vibrasjonen kommer det lyd. denne sensoren funker på samme måte, bare at denne kjenner om det er vibrasjon for og så sende det signalet videre til systemet. Enkelt forklart er dette en innput som sender signaler etter vibrasjon, mens en høyttaler blir en output som sender ut lyd med hjelp av vibrasjon.

piezo-sensor-min

Welcome home – 44

Hei bloggen!

Vi har startet med å se på materialer som skal brukes i prosjektet. Vi har ingen maskin studenter som kan hjelpe oss med dette, så her må elektro finne på noe lurt. Tanken er at vi trenger en boks som skal monteres på låsen til døra. Da er utfordringen å lage den så liten som mulig, men vi må ha plass til arduino med komponentene som hører til. Vi laget en treboks for å se hvor mye plass alle komponentene brukte. Vi så da at vi trengte en boks på 11×6 cm og 4 cm høy. Det vi gjorde da var å bestille en skreddersydd boks i plast, fordi vekten må være så lav som mulig.

tre-boks

Her kan vi se den første boksen vi laget, vi så fort at denne ble for klumpete og tung.

 

Welcome Home – 43

Hei Bloggen!

Filmen som vi lovet får vi ikke lagt inn grunnet at bloggen har en max begrensning på 2 MB. Så da blir det en liten tekst på åssen den fungere og hva vi fant ut. Vi har nå laget en kode som gjør at vi kan sende mellom telefonen og arduinoen. Vi bruker bluethooth tilkobling en så lenge, men vi skal også ha Wifi som kommer senere. Så har vi koblet opp en servo motor. Vi klarer nå og åpne og lukke låsen, som er koblet på servo motoren med appen. I denne testen fant vi ut at bluetooth brikka vi bruker kan bare ha en telefon paret om gangen. Dette må vi endre siden vi skal ha flere brukere samtidig. Vi har også en RGB lampe som lyser i 10 sekunder etter at vi har lukket eller åpnet døren, der grønn er open og rød er låst. 

Vi blei enige om å legge til en ekstra funksjon til produktet. Det skal i tillegg være en sensor som reagerer på en unik lyd som vi bestemmer. Lyden som vi tenker er en spesiell banke lyd som arduinoen gjenkjenner, noe som igjen vil åpne låsen.

Welcome home – uke 42

Hei bloggen!

Vi er en gruppe som kaller oss Welcome Home, bestående av Anders Værås, Afshin Alavi, Steffen Amandus Nielsen og Sindre Ryen Thunberg.

20160913_122344-2-1img_0459

Elektro:  Anders Væårs og Sindre Ryen Thunberg

 

3x4img_0491

Data: Afshin Alavi og Steffen Amandus Nielsen

 

Her kommer en produktbeskrivelse på engelsk

«We focus on developing smart, reliable and safe products, that make every-day life easier for our customers»

WelcomeHome is a smart locking system for your home, easily managed through an application on the world wide web, or on smart phones. You can add multiple users for your WelcomeHome lock, so your whole family can join in.

 

The WelcomeHome application comes with multiple features:

Lock When Home (locks the door when your home).

Scheduled Lock (locks the door at a given time).

Parents Best Friend (gives you a notification when a child (etc.) comes home) x

Temporary Access (grants access through a given code you can enter in the application) x

System Status (gives you the information about the status of your system, power etc.) x

 

De første ukene har vi definert prosjektet, slik at alle medlemmene er inneforstått med hvilke oppgaver som skal gjøres, og hvordan det ferdige produktet skal fungere. Deretter fant vi frem de forskjellige komponetene som skal være med.

 

Hardware:

Servo motor

Batteripakke

Arduino Uno

Wifi

Bluetooth

RGB lampe

Div. motstander og kabler

 

Det skal også lags en database og appfunskjon, dette blir våres software til produktet. Vi har nå fått laget en kode i arduino som utfører en åpne og lukke funksjon på en servo motor. Motoren blir styrt av telefonen via bluetooth.

 

Film av dette kommer i løpet av nestet uke!