Category Archives: Smart Systems 2014 – PLight

Plight (The result)

God kveld bloggen!

Vi begynte ikveld med siste testing før presentasjonen av produktet imorgen. Under kan dere se et par bilder og videoer.  Filmene kan bli litt uklare, da vi har brukt mobil til å filme med.

Her kan dere se noen av resultatene:

test1

 

Blogges!

Plight (The end)

Hei bloggen!

Da har prosjektet kommet til en slutt. Vi er nå inni den aller siste fasen før fremføring i morgen torsdag 04.12.2014.

Den siste tiden  har vi brukt på å finjustere alt av kodingen som har med tracking og joystick å gjøre. Dette har vært en tidkrevende prosess, med mye frustrasjon og feiling for at alt skal kunne fungere perfekt. Dag ut og dag inn har vi testet forskjellige metoder, gjort om på kode og krets osv. Men det er vel noe man må regne med når det blir såpass mange komponenter som skal kunne samarbeide likt.

10834056_10154861059335582_613885827_n

Vi har nå laget schematic view av kretsene. Vi har brukt Orcad Capture for å tegne dette. Dette gir oss muligheten til å konstruere kretskort ved senere anledning om dette er et ønske. Vi kunne startet på denne prosessen, og laget et kretskort, men dette hadde tatt enormt langt tid. For det første måtte vi startet med å lage footprints for alle delene og lagt det inn på PCB Editor. Dette er en prosess som tar mye tid og koster en del penger. Kortet måtte bli sendt til Kina for å bli printet der pluss kjøpt alle komponentene. Fordelen med å bruke et slikt kort er at vi hadde fått betraktelig mindre med kabler og kaos. Alt hadde ligget på et kort og vært koblet der. Så om vi skulle tatt prosjektet videre ville dette vært et veldig godt alternativ å gjøre!

Bildet av schematic view av toppartiet til turreten

10816074_10154861067825582_89791909_n

 

Som vi startet på sist med å legge inn PIR og IR sensorer har vi ikke kommet så alt for mye lengre på dette. Vi har kun fått PIR sensorene til å fungere (Motion tracking), men vi har ikke tid til å gå videre med IR sensorene våre for denne gangen. Men dette vil også vært høyest aktuelt å bli ferdig med om prosjektet skal føres videre og forbedres.

Som sagt imorgen er det fremføring av prosjektet, så resten av dagen blir brukt til å teste og finjustere de siste små detaljene for presentasjonen vår.

Vi blogges!

Plight (Starten på slutten)

Hei bloggen!

Da har turreten tatt noen steg videre i utviklingsfasen. Som vi snakket om i forrige innlegg, skulle vi komme tilbake til dere angående styring med joystick. Vi har fått kjørt en liten test med joystick og dette gikk overraskende bra! Det oppsto et lite problem, da vi skulle styre geværet oppover, samtidig som vi skylle skyte. Da fikk vi en feil på spenningen som gjorde at geværet ikke stoppet å skyte før vi hadde sluppet joysticken og den gikk tilbake i 0. Problemet var at det kom ekstra spenning til triggeren, som gjorde at den bare fortsatte å skyte. Vi har sett litt på problemet og kommet opp med en mulig løsning. Muligheten er å bruke en zenerdiode for å holde spenningen riktig for å unngå å skyte noen uskyldige.

Her kan dere se film av testskyting:

Videre da har vi oppgradert litt på selve konstruksjonen for å gjøre selve turreten mere stabil. Vi har startet med å legge til motion detector sensorer (PIR sensor). Det blir satt ut 4 stk sensorer av dette slaget. En for hver av sidene. Denne sensoren skal kunne oppdage bevegelse. for hver side. Dette gjør at turreten kan operere i 360 graders rotasjon. Den vil automatisk bevege seg til den siden den fanger opp bevegelse. Et lite problem som oppstod under testing av PIR’ene var at de registrerte bevegelse nesten 180 grader rundt seg. Når dette skjer vil ikke sensorene skjønne hvor det er bevegelse siden det kommer fra flere kanter likt. Vi løste dette ved å legge på “vegger” rundt selve sensoren, så den går bare 45 grader ut fra hvert bein på selve konstruksjonen. Da unngår vi problemet med at de skal overstyre hverandre og begynne å surre.

En annen sensor vi har tatt i bruk er en IR sensor. Denne skal kunne oppdage om det er venn eller fiende som kommer inn i skuddsonen. Det som skjer her da er at det er plassert fire IR mottakere rundt konstruksjonen, som skal kunne motta signaler fra en IR sender, som evt en venn går med på seg. Hvis du derimot ikke har denne senderen montert på deg, vil geværet se på deg som en fiende og starte å skyte!

Her er bilde av IR og PIR sensorene. IR er den lille på toppen over PIR.
10822620_10154835083220582_1308615269_n

Vi blogges!

Plight (Andre oppdatering)

Hei bloggen!

Som vist i det forrige blogginnlegget så var øvre delen av stativet ferdig tegnet i Auto Desk Inventor. Vi har nå fått printet ut delene med 3D printer. Under kan dere se resultatet. deler fra 3D printerdeler fra 3D printer2 deler fra 3D printer1 Her er det ferdig resultatet når alt er montert sammen og geværet er festet på; deler fra 3D printer3 deler fra 3D printer4

Nå som festemekanismen er i orden, begynner vi å kunne se de siste løsningene for åssen vi skal kunne koble alt sammen og få til kommunikasjonen mellom de forskjellige funksjonene. Vi har allerede fått på plass auto-trackingen, og har nå startet å se på styringen med joystick. Dette vil vi komme tilbake til ved senere oppdatering.

Blogges <3

Plight (Første oppdatering)

Hei bloggen!
Ting begynner å gå fremover med prosjektet vårt. Deler og utstyr har ankommet så vi har fått avklart litt mer hva videre gjøremål er og status hvordan vi ligger an.

Vi fikk ordnet en avtale hos www.game-on.no ved kjøp av en soft gun. Vi fikk 20% rabatt pluss fri frakt (Tusen takk GameOn) når vi bestilte gevær og kuler. Vi kjøpte et gevær som heter CAA M4 Carbine, Black.

Specs på geværet;
spec gevær
CAA M4 Carbine;
17566-000

Vi har jobbet en del med festemekanismen til selve geværet, for å få løst dette på en best mulig måte var det flere alternativer som kunne være gode nok. Men vårt valg havnet på å tegne stativet i Auto Desk Inventor, for så å kunne printe produktet ut med en 3D printer. Dette valget var det beste pga, vi kan lett bestemme designet selv og finne de beste løsningene uten å måtte bygge forskjellige demo-modeller.

Her kan dere se de første bildene av stativet fra Auto Desk  Inventor;

10606249_792233064174857_1948951156585510758_n10678580_792233654174798_7674841495816994222_n

Selve geværet vårt går allerede på strøm, noe som gjør jobben vår litt lettere. Fordelen med at det allerede er elektrisk er at da kan vi koble om geværet, som gjør at vi slipper å lage en fysisk avtrekker. Vi kobler heller bare ut triggeren og kobler den direkte på strømmen, som gir oss muligheten til å kunne styre når den skal få strøm ved hjelp av dataen.
Her kan dere se bilde av at triggeren har blitt koblet ut;
10672399_787453254652838_6174060244172014451_n 10711089_787453274652836_9175137688482815894_n

Videre gjøremål, blir nå å få printet ut stativet vårt, for å kunne starte monteringen av geværet. Dette vil gi oss en indikasjon på hvordan vi ligger an og få sett litt lettere hvordan de forskjellige komponentene skal kunne kommunisere sammen.

Blogges!

 

 

 

Plight (Oppstart)

Hei bloggen!

Velkommen til bloggen vår Plight( Protector light).

Her på denne bloggen kan dere følge vår prosess fra start til slutt om vårt prosjekt Plight. Vi er en gruppe på fire studenter, bestående av tre elektroingeniører og en dataingeniør.

Prosjektet vårt går ut på at vi skal lage en turret softgun, som vil være i stand til å skyte og sikte automatisk. I tillegg skal den også kunne styres manuelt med hjelp fra en joystick. Vi vil også senere sette et kamera på geværet slik at vi har muligheten til å sitte på trygg avstand, men fortsatt ha muligheten til å ha full kontroll over geværet samt å kunne se det samme som om vi skulle vært der personlig.

Vi skal bruke Arduino mikrokontrollere og Raspberry Pi fra Dronezone, og vi skal programmere det i C ++, som også er det vi mest sannsynlig skal bruke for å programmere kontrollsystemet for joysticken.

Det første delmålet til prosjektet vil være å lage et skikkelig design på planen vi har kommet frem til. Dette er ganske avgjørende for videre arbeid, når alt skal settes sammen til et og fungere til slutt. Noen deler skal bli printet ut via en 3D printer, så det er relativt viktig at alt stemmer da. Dette gir jo oss også et perspektiv på hvor stor turreten vil bli, når den er ferdig.

Vi blogges 🙂